24/5/2012 08:51 | Door Katja Cloetens, Web editor msn.be

Ken je “bier biking” al?

Op een zonnig terras zitten met een lekkere trappist erbij. Zalig toch! Dankzij de Trappistenroute van Belgian Biking beleef je dit zeven dagen op rij. Trappist drinken en ondertussen denken dat je al die calorieën eraf fietst.


Trappistenroute

Wil je aan sport doen, maar ook van het leven genieten, dan is de trappistenroute echt iets voor jou. De tocht start en eindigt in België en gaat ook door Frankrijk en Nederland. Je bezoekt 7 verschillende trappistenadbijen waar je natuurlijk de verschillende bieren even mag proeven. Hoe je de verschillende etappes aflegt, kies je zelf. Ofwel peddel je mee met de groep, ofwel laat je de route instellen op je gps, zodat je alles op eigen tempo kan rondtrappen.

Op de eerste dag staat er al meteen een hoogtepunt van jewelste op menu. Er wordt namelijk halt gehouden bij de Sint-Sixtusabdij in Westvleteren van het gelijknamige en wereldberoemde trappistenbier. Genieten van dit moment en het tegelijk ook koesteren is de boodschap. Een dag later is het vooral fietsen en drinken geblazen in Frankrijk (Babay & Thiérache) om opnieuw in België te eindigen. Meer bepaald in de buurt van Chimay. Na een welverdiende nachtrust staat de koninginnenetappe op het menu. Een tocht langs de Vlaamse Ardennen die de deelnemers van deze reis langs de mooiste landschappen van de streek leidt. Florenville is het eindstation en ligt op een boogscheut van de brouwerij van Orval, die weliswaar pas een dag later bezocht wordt.

Na een bezoek aan deze bekende brouwerij, wordt er koers gezet richting Durbuy, de naar eigen zeggen kleinste stad ter wereld. Tijdens het tweede deel van de reis doe je ook nog de rand van Vlaanderen en Limburgs Haspengouw aan, alwaar de Trappistenabdij van Achel zich bevindt. Op de voorlaatste dag gaat het naar Tilburg en brouwerij La Trappe, de enige trappistenbrouwerij buiten België die binnen de eigen brouwerijmuren een trappistenbier brouwt. De abdij van Westmalle is de laatste halte vooraleer er koers wordt gezet naar eind- en startplaats Roeselare.

Trappistenroute

Praktisch:
Vertrekdata: 23/6 - 14/7 - 11/8 & 1/9
Prijs: Inclusief hotel vol pension, begeleiding en tal van extra's: 769 euro per persoon
Meer info: www.belgianbiking.be

Skype
0Opmerking
Ken je “bier biking” al? Op een zonnig terras zitten met een lekkere trappist erbij. Zalig toch! Dankzij de Trappistenroute van Belgian Biking beleef je dit zeven dagen op rij. Trappist drinken en ondertussen denken dat je al die calorieën eraf fietst.Katja CloetensWeb editor msn.be2012-05-24T07:51:37Wil je aan sport doen, maar ook van het leven genieten, dan is de trappistenroute echt iets voor jou. De tocht start en eindigt in België en gaat ook door Frankrijk en Nederland. Je bezoekt 7 verschillende trappistenadbijen waar je natuurlijk de verschillende bieren even mag proeven. Hoe je de verschillende etappes aflegt, kies je zelf. Ofwel peddel je mee met de groep, ofwel laat je de route instellen op je gps, zodat je alles op eigen tempo kan rondtrappen.Op de eerste dag staat er al meteen een hoogtepunt van jewelste op menu. Er wordt namelijk halt gehouden bij de Sint-Sixtusabdij in Westvleteren van het gelijknamige en wereldberoemde trappistenbier. Genieten van dit moment en het tegelijk ook koesteren is de boodschap. Een dag later is het vooral fietsen en drinken geblazen in Frankrijk (Babay & Thiérache) om opnieuw in België te eindigen. Meer bepaald in de buurt van Chimay. Na een welverdiende nachtrust staat de koninginnenetappe op het menu. Een tocht langs de Vlaamse Ardennen die de deelnemers van deze reis langs de mooiste landschappen van de streek leidt. Florenville is het eindstation en ligt op een boogscheut van de brouwerij van Orval, die weliswaar pas een dag later bezocht wordt.Na een bezoek aan deze bekende brouwerij, wordt er koers gezet richting Durbuy, de naar eigen zeggen kleinste stad ter wereld. Tijdens het tweede deel van de reis doe je ook nog de rand van Vlaanderen en Limburgs Haspengouw aan, alwaar de Trappistenabdij van Achel zich bevindt. Op de voorlaatste dag gaat het naar Tilburg en brouwerij La Trappe, de enige trappistenbrouwerij buiten België die binnen de eigen brouwerijmuren een trappistenbier brouwt. De abdij van Westmalle is de laatste halte vooraleer er koers wordt gezet naar eind- en startplaats Roeselare. Praktisch: Vertrekdata: 23/6 - 14/7 - 11/8 & 1/9 Prijs: Inclusief hotel vol pension, begeleiding en tal van extra's: 769 euro per persoonMeer info: www.belgianbiking.beTrappistenrouteTrappistenroute

meer artikels

 • 3 spectaculaire aquaparken in Turkije

  Luxe hotels met waterpret voor het hele gezin. Wil je deze zomer dolle waterpret beleven, boek dan een vakantie in een van deze hotels.

 • Hier is het warm met Pasen

  5 hete vakantiebestemmingen. Op zoek naar een warm plekje om de paasvakantie door te brengen? Op deze 5 bestemmingen vind je gegarandeerd de zon.

 • Met de Rode Duivels naar Brazilië

  Vijf musts als je eens niet naar het WK Voetbal kijkt. Aanraders voor wie Brazilië wil gaan ontdekken.

 • Hierheen tijdens de krokusvakantie!

  4 leuke manieren om de batterijen op te laden. De krokusvakantie is een uitstekend moment om de batterijen op te laden. Nog niets geboekt? Er zijn nog reizen over!

 • Zo verwen je je Valentijn!

  Romantische arrangementen die je niet mag missen. Vier bijzondere plekjes met net dat tikkeltje meer.